Paine cu sofran si maghiran

de Brindusa in Piine, 5 Feb 2011 | 4328 vizualizari

 

O paine foarte pufoasa si aromata, numai buna sa intinzi niste unt pe ea

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina pentru paine + 2 linguri + faina pentru framantat
  • 250 ml lapte caldut
  • 25 g drojdie proaspata
  • 50 g unt topit si racorit
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 plic sofran de la Kotanyi
  • 1/2 lingurita maghiran uscat
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu sofran si maghiran:

Intr-o canuta amesteca sofranul cu 2 linguri de lapte. Lasa deoparte

Amesteca laptele cu zaharul si drojdia. Amesteca si lasa cam 5 minute, pana ce incepe sa se umfle

Pune intr-un castron mare: faina, sarea, untul si drojdia. Amesteca cu o lingura pana ce nu se mai poate amesteca.

Pune coca pe o suprafata curata si incepe sa framanti. Te poti ajuta de putina faina ca sa nu se lipeasca de maini. Framanta pana ce coca devine elastica si matasoasa.

Pune coca in castronul presarat cu faina si acopera cu un prosop curat.  Lasa sa creasca 45 minute, sau pana ce coca se dubleaza

Scoate coca din castron si imparte-o in doua. 

Intr-o jumatate de coca pune laptele cu sofran. Adauga cele 2 linguri de faina si amesteca pana ce coca e omogena. Formeaza din ea un sul lung cat tava de copt.

In a doua jumatate de coca pune maghiranul si framanta incet, pana ce acesta e incorporat bine. 

Fa din coca un sul lung cat tava.

Impleteste cele doua suluri de coca si pune-le in tava presarata cu putina faina

Acopera tava cu un prosop curat si lasa sa creasca 45 minute.

In timpul acesta incalzeste cuptorul la temperatura foarte mare.

Pune tava in cuptor, da focul mai mic si coace 30 - 45 minute. 

Scoate painea pe un gratar si unge coaja cu apa rece (cu o pensula)

Acopera painea cu un prosop si lasa sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu sofran si maghiran" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine wassa