Paine cu tarate si salvie

de mimmi in Piine, 4 Noi 2012 | 3057 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 450 g faina alba
  • 50 g tarate de grau
  • un praf de sare
  • 15 g drojdie uscata
  • 1 lingurita miere
  • seminte de in
  • 370 ml apa calduta
  • 1 lingurita salvie uscata
Portii: 5
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu tarate si salvie:

Cernem faina intr-un bol si o amestecam cu taratele de grau.,iar in mijloc formam o "gropita". Intr-un pahar amestecam drojdia cu mierea si apa si o turnam in faina. Adaugam pe margini,sarea si amestecam compozitia cu o lingura de lemn,pana se incorporeaza. Adaugam semintele de in si salvia si framantam bine bine. Lasam aluatul la dospit pentru 2 ore,intr-un loc caldut. In ultimele 20 de minute (din timpul de dospire) punem o oala cu capac in cuptor sa se incalzeasca bine. Dam forma rotunda painii si o punem cu grija in oala,dupa care o dam la cuptor pentru cca 50 de minute,pana se rumeneste frumos. Se lasa la racit putin dupa care se poate taia !

Pofta Buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu tarate si salvie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine cu tarate de grau