Paine- Felii cu branza si usturoi

de simona72 in Piine, 7 Dec 2015 | 5877 vizualizari

 

Ce poate fi mai bun decat o paine facuta in casa? Iar daca la paine mai adaugi si ceva branzica proaspata de vaci(facuta tot in casa), cativa graunti de usturoi, putina leurda de la congelator sau patrunjel proaspat daca nu aveti leurda, o cana de lapte sau iaurt si micul dejun sau cina este gata. 

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 320 ml lapte caldut
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • 550 gr faina alba
  • 1 plic drojdie uscata
  • Pentru umplutura:
  • 300 gr branza dulce de vaci
  • 1 legatura leurda(congelata) sau patrunjel verde
  • 4 catei de usturoi
  • Sare si piper proaspat rasnit dupa gust
  • 70 gr unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine- Felii cu branza si usturoi:

Pentru aluat: a fost facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus. Lasam aluatul la dospit 20 minute la loc caldut.

Pentru umplutura: intr-un castron zdrobim branza de vaci cu furculita, adaugam sare si piper proaspat rasnit, leurda taiata marunt(sau patrunjel daca nu avem leurda), usturoiul pisat, untul topit. Amestecam toate ingredientele pana obtinem o crema de branza.

Pe masa de lucru usor infainata punem aluatul. Il intindem cu sucitorul intr-un dreptunghi. Peste aluat intindem crema de branza. Cu un cutit bine ascutit taiem aluatul in patrate de marimea tavii in care urmeaza sa coacem painea. Suprapunem cateva felii, le punem in tava de paine, apoi adaugam restul de felii la celelalte, pana umplem tava si terminam feliile. Lasam aluatul la dospit 15 minute in cuptorul cald la 50 grade. Crestem temperature cuptorului la 175 grade si coacem painea 35-40 minute pana se rumeneste usor pe desupra. Lasam painea sa se racoreasca, o scoatem pe un fund de lemn, rupem felii de paine si servim cu mare pofta. Sa va fie de bine!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine- Felii cu branza si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

CarmenBlue 1

09.12.2015, 14:00

diaconta 1

10.12.2015, 10:20

Eu am trecut pe la painea ta dar n-am zis nimic )) cred ca din motiv de ....dieta

Anett 1

15.04.2022, 20:33

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine impletita, cu mac