Paine "floare" cu tarate si seminte

de lia maria in Piine, 20 Mar 2012 | 3873 vizualizari

 

Sanatoasa si hranitoare cu aspect de primavara !

 

INGREDIENTE

  • 200ml apa
  • 60 ml ulei de floarea soarelui
  • 400g faina alba
  • 100g tarate de grau
  • ½ lingurita sare
  • ½ lingurita zahar
  • 10g drojdie uscata
  • Pt deasupra:
  • 1 ou
  • 50ml lapte
  • 1 lingurita seminte de floarea soarelui
  • 1 lingurita seminte in
  • 1 lingurita seminte de dovleac
  • 1 lingurita seminte de susan
Portii: 18
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine "floare" cu tarate si seminte:

Amestecam faina cu taratele, adaugam la mijloc putina apa calduta, punem drojdia si zaharul si lasam cam 15 minute, apoi adaugam ingredientele ramase si framantam cam 20-30’, dupa care acoperim cu un prosop si lasam la loc caldut sa creasca aluatul cam 1h. Eu am folosit  masina de paine, am  pus ingredientele in ordinea enumerata si dupa 90’ am avut aluatul si framantat si gata crescut.

Intre timp pregatim o tava rotunda, pe care o tapetam cu hartie de copt.

Rasturnam aluatul pe masa de lucru, unsa in prealabil cu putin ulei si impartim aluatul in 18 bucati.  Fiecare bucata de aluat o modelam pe masa de lucru dand-ui o forma sferica de mingiuta si o asezam in tava, incepand din centru. Procedam la fel cu tot aluatul pana umplem tava. Lasam la crescut in tava, inca 30’. Intre timp batem bine oul cu laptele si  cand painica s-a umflat si a ocupat toata suprafata tavii, o ungem cu amestecul de ou/lapte si presaram pe fiecare bucatica, seminte dupa dorinta.

Dam tava la cuptorul dinainte incalzit, pentru 45’ la foc mediu. Spre final, mirosul inbietor de paine proaspata, ne va instiinta ca painica este gata pentru savurat!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine "floare" cu tarate si seminte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Laly 1

21.03.2012, 10:24

Vin si eu la un coltisor

MIUTA 1

21.03.2012, 12:49

Wauuuu,ce bine arata
Super buna imi place,o sa fac si eu.

bubulina44 1

21.03.2012, 22:53

arata super!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paine fara framantare