Paine neagra cu germeni de grau

de Valclaudia in Piine, 5 Mai 2014 | 5897 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina neagra
  • 500 ml apa calduta
  • 150 gr. iaurt
  • 30 gr. drojdie
  • 1/2 lingurita de zahar
  • 1 lingurita (cu varf) de sare
  • cca 30 ml ulei
  • seminte de in (30 gr.)
  • germeni de grau (de-o zi, cca. 1 mana)
  • sare grunjoasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine neagra cu germeni de grau:

Pornim cuptorul si-l setam la 50 grade in vederea preincalzirii din timp.

Punem intr-un castron drojdia, sarea, zaharul, semintele de in si iaurtul (la temperatura camerei).

Le amestecam, adaugam faina si apa calduta pana incorporam toate cantitatile trecute la ingrediente.

Din cand in cand mai turnam putin ulei si framantam aluatul pana nu se mai lipeste de maini, la final incorporam si germenii de grau in aluat.

Lasam aluatul cca 20 minute la dospit in vasul in care l-am framantat, acoperit cu un prosop curat de bucatarie.

Ungem o forma termorezistenta cu ulei, asezam aluatul in forma, daca dorim pastram o mica parte de aluat sa decoram painica dupa bunul plac, apoi presaram seminte de in si sare grunjoasa.

Lasam la dospit inca 20 minute,apoi dam forma in cuptorul preincalzit si lasam painea la copt timp de 40 min. la temperatura de 180-200 grade.

Dupa ce s-a copt, scoatem painea asa fierbinte din forma, o acoperim cu un prosop curat de bucatarie si o lasam sa se raceasca inainte de feliere.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine neagra cu germeni de grau" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine Dukan cu tarate de ovaz