Paine pentru sandwichuri

de Brindusa in Piine, 6 Ian 2011 | 3514 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina pentru paine (sao o faina care nu e pentru cozonac sau prajituri)
  • 25 g drojdie proaspata
  • 400 ml lapte caldut
  • 200 ml apa calduta
  • 4 linguri de unt topit, dar nu fierbinte
  • 2 lingurite miere
  • 2 lingurite sare
  • 2 tavi de cozonac (sau chec) lungi
  • putina faina pentru presarat suprafata de lucru
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine pentru sandwichuri:

Amesteca laptele, apa, drojdia si mierea. Lasa 5 minute (ai grija ca drojdia sa fie dizolvata bine)
Intr-un castron mare pune faina si sarea. Fa o gaura in mijloc.
Pune in gaura amestecul lichid si untul.Cu o lingura amesteca bine compozitia. Cand devine greu de amestecat cu lingura, e timpul sa pui coca pe suprafata de lucru presarata cu faina.
Framanta coca pana ce devine matasoasa si nu se mai lipeste de maini (cam 7- 10 minute)

Fa din coca o bila si pune-o in castronul mare, pe care l-ai presarat cu faina. Cu un cutit ascutit fa o cruce (ca sa paoata creste mai bine). Acopera castronul cu un prosop curat de bucatarie si pune-l la un loc calduros si ferit de curenti (de ex in cuptor)

Lasa la crescut cam o ora

scoate coca din castron si apas-o incet ca sa scoti aerul din ea (cam 2-3 minute)
taie coca in doua bucati egale. Din fiecare fa un sul care sa se potriveasca in tava.
Presara tavile cu faina (sau malai) si pune coca in ele. Acopera tavile cu prosop de bucatarie. Lasa la crescut 40 - 50 minute.
In timpul asta incalzeste cuptorul la maxim (al meu merge pana la 275 C)
Dupa timpul de crestere, da cuptorul la 200 C (mediu) si coace painea 45 minute
Scoate painea pe un gratar, si cu o pensula unge-o bine cu apa rece. Acoper-o bine cu un servet de bucatarie gros.
Lasa pana ce se raceste bine. Asta se face pentru ca coaja sa nu fie foarte crocanta si sa se poata taia felii frumoase pentru sendvisuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine pentru sandwichuri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciabatta