Painea fermierului - cu nuca

de mihaelar63 in Piine, 29 Mar 2021 | 2240 vizualizari

 

 M-am inspirat pentru aceasta reteta din retetele aferente manualului masinii de paine. Daca doriti si aveti va puteti prepara varianta cu alune. Eu de data aceasta nu am avut !!! Sunt multumita si urmatoarea paine a fermierului va fi cu alune, bineinteles !!!

 

INGREDIENTE

  • 840 gr faina tip 650
  • 200 gr faina integrala
  • 200 gr nuci
  • 610 ml apa calduta
  • 1.5 lingurite zahar
  • 3 lingurite rase sare
  • 3 lingurite rase de drojdie granulata
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painea fermierului - cu nuca:

  1. Apa calduta se amesteca cu zahar, drojdie si 100 gr faina.
  2. Lasati 15 minute lasati sa lucreze pana  maiaua creste ca o spuma.
  3.  Intre timp nucile se hidrateaza cu apa calda.
  4. Se poate schimba apa de cateva ori .
  5.  Eu am folosit masina de paine pentru framantat si dospit .
  6. Se adauga in cuva maiaua crescuta impreuna cu fainurile  si sare .
  7. Dupa 25 minute de framntat la semnalul sonor se adauga majoritatea nucilor .
  8.  Lasati cateva nuci pentru decorare .
  9. Dupa aproximativ o ora aluatul a crescut frumos .
  10. Se imparte aluatul in trei  parti .
  11. Se ia o cate o bucata si se intinde sub forma dreptunghiulara . Rulati bucata si o puneti in forma dreptunghiulara   unsa cu ulei .
  12. In fiecare paine am infipt bucatele de nuca pentru decor . Problema era ca pe cat crestea paine impingea nuca  afara !!!
  13. Se lasa sa dospeasca 30 minute pana cand se dubleaza volumul .
  14.  Se preincalzeste cuptorul la 220 grade si se pun painile la copt .
  15. Coceti inca 40 minute la 180 grade !!!
  16. Dupa cocere daca va pare coja prea tare acoperiti painile cu un servet de panza  curat [ care spalat si limpezit bine , fara miros ].
  17.  Dupa inca 10 minute se scoate painea sa se racoreasca pe un gratar de inox .
  18. Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Eu nu prepar dulciuri asa ca in loc de prajitura am dus o painica vecinutilor mei .

Daca ti-a placut reteta noastra "Painea fermierului - cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paine pufoasa de casa