Painica cu legume

de yafa in Piine, 22 Sep 2010 | 3830 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g de faina
  • 1 lingurita de sare
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 300ml de apa calduta
  • 7g  drojdie uscata
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 -2 cepe rosii
  • 1 dovlecel
  • 1 morcov mare
  • 2 maini de masline negre fara sambure
  • sare mare
  • cimbru uscat
  • 3-4 linguri de ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painica cu legume:

Framantam un aluat de paine normal(faina, sare,ulei de masline, apa calduta, zahar, drojdie) cu mana sau in masina de paine. Lasam la odihna cam 1 ora.

Impartim aluatul in doua parti egale. Intindem cu mainile uleiate fiecare parte pentru a avea o foaie, nu foarte groasa.

Intepam cu furculita foaia pe care am asezat-o in prealabil pe o tava cu hartie de copt.

Mai lasam in tava cam 10 minute acoperita cu un prosop curat si apoi o garnisim.

Presaram sarea mare, asezam dovlecelul taiat rondele fine, apoi morcovul taiat tot fin, maslinele si ceapa. Deasupra depunem cele 3-4 linguri de ulei de masline si presaram cimbrul uscat.

Dam la cuptorul preincins prealabil( 180-200°C) cam 25-30 de minute, depinde de cuptorul fiecaruia.

Servim alaturi de un pahar de bere rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Painica cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chifle floare cu susan si mac