Painici cu ciocolata

de Angelina_Elena in Dulciuri, 12 Noi 2012 | 2943 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 g faina
  • 2 linguri zahar
  • 1 ou
  • 1 lingura unt
  • 1 cubulet drojdie
  • lapte caldut

Umplutura:

  • crema de ciocolata(Nutella)

Pentru uns deasupra:

  • 1 ou
  • 1 lingura lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu ciocolata:

Punem faina intr-un vas mai mare si facem o adancitura in mijloc.

In mijloc punem oul, zaharul, sarea, drojdia, putin lapte caldut si amestecam.

Lasam 15 minute sa creasca drojdia.

Punem apoi untul moale, si incepem sa turnam incet laptele caldut si sa framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.

Lasam apoi aluatul la dospit pana cand isi dubleaza volumul.

Dupa ce si-a dublat volumul impartim aluatul in 10 parti egale.

Tapetam masa cu faina, luam fiecare bucata de aluat ii dam forma de bila.

Intindem fiecare biluta cu sucitorul, punem in mijloc cate o lingurita de crema de ciocolata, apoi aducem fiecare capat spre mijloc si il prindem bine.

Dupa ce am terminat lasam pachetelele la odihnit pe masa timp de 20 de minute.

Oul se bate cu laptele.

Tapetam o tava cu hartie de copt, asezam in ea pachetelele, apoi le ungem cu oul batut, iar apoi le dam la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert painici cu ciocolata - Schoco Brötchen