Desert painici cu ciocolata - Schoco Brötchen

de Corinuta in Dulciuri, 3 Dec 2015 | 18205 vizualizari

 

Vazut, placut, incercat...si foarte bine am facut, sunt super pufoase, bune la mic dejun, la pachetel sau langa o cafea, ceai sau cana cu lapte! 

 

INGREDIENTE

  • 350 g faina
  • 200 ml lapte caldut
  • 2 linguri zahar
  • 2 lingurite miere
  • 1 plic zahar vanilat sau 1 lingurita esenta de vanile
  • 20 g drojdie
  • 30 g unt topit
  • 50 g bobite de ciocolata
  • un varf de cutit de sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert painici cu ciocolata - Schoco Brötchen:

Amestecam intr-un bol faina cu sarea (puteti si sa cerneti faina, dar nu e obligatoriu).

Dizolvam drojdia cu zaharul si putin lapte caldut si le turnam peste faina impreuna cu untul, laptele ramas, mierea si vanilia.

Framantam aluatul 8-10 minute, apoi il intindem cu mana pe masa infainata, presaram deasupra bobitele de ciocolata, rulam si il intindem din nou.

Puteti repeta operatiunea de 2-3 ori, dupa care intindem o foaie de grosimea unui deget si decupam painicile cu gura unui pahar sau cu o forma rotunda.

Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le coperim cu un prosop si le lasam sa creasca circa 30-40 de minute.

Inainte sa le dam la cuptor puteti sa le ungeti deasupra cu un galbenus de ou amestecat cu putin lapte.

Se coc circa 30 de minute la 180-200 de grade.

Se scot pe un gratar si dupa ce s-au racit se pot pudra cu zahar.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Mai puteti adauga la aluat coaja rasa de lamaie sau portocala.

2

Eu am dat drumul la cuptor la minim cand am inceput sa framant apoi, cand am terminat, am stins focul si am pus tava cu painici la dospit in cuptor aproape o ora si au crescut tare frumos

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert painici cu ciocolata - Schoco Brötchen" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Painici cu ciocolata