Pâinici cu seminte de in şi ulei de măsline

de DinDragostePentruGatit in Piine, 10 Apr 2012 | 4325 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 g făină;
  • 200 g tărâţe de grâu;
  • 4-5 lg seminţe de in;
  • 50 g drojdie;
  • 50 mL ulei de măsline;
  • 600 mL apă caldă (aproximativ);
  • 1 lgţ zahăr;
  • sare.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pâinici cu seminte de in şi ulei de măsline:

Se pregătește maiaua:

Se amestecă: drojdie + zahăr + ulei de măsline + 200 g făină + tărâțe, se adaugă apă cât să se obțină o pastă de consistența smântânii. 

Se lasă de-o parte 15-20 minute, în loc cald.  

Se adaugă semințele de in.

Se încorporează restul făinii și se lasă la dospit 30-40 minute.

După acest timp, se frământă și se formează pâinicile. 

Se mai lasă la dospit în tavă câteva minute. 

Se țin în cuptor timp de 35-40 minute, la foc potrivit.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pâinici cu seminte de in şi ulei de măsline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paine cu seminte de floarea soarelui