Painici pentru micul dejun

de Brindusa in Piine, 17 Oct 2011 | 4107 vizualizari

 

O reteta pe care am facut-o in colaborare cu baiatul meu.

 

INGREDIENTE

  •  500 g faina pentru paine (adica nu din cea pentru prajituri, patiserie sau cozonac)
  • 25 g drojdie proaspata
  • 300 - 350 ml apa calduta
  • 1 lingurita patrunjel uscat
  • 1 lingurita maghiran
  • 1 lingurita oregano
  • 1/4 lingurita piper cu lamaie,  macinat
  • 1 lingurita sare
  • 4 linguri ulei de masline extravirgin
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici pentru micul dejun:

Amesteca bine drojdia cu 300 ml apa

Intr-un castron pune faina, uleiul si sare. Adauga apa cu drojdie. Amesteca putin. Adauga ierburile si piperul. Amesteca cu lingura

Daca coca e  greu de amestecat, inseamna ca trebuie sa pui mai multa apa. Adauga inca 50 ml apa. Amesteca 5 minute.

Unge un castron curat cu ulei

Cu ajutorul unei spatule pune coca in castronul curat. 

Acopera castronul cu un prosop si lasa-l intr-un loc caldut 1 ora.  Dupa acest timp presara faina pe masa si cu ajutorul unei spatule transfera coca pe masa. Presara bine coca cu faina

Cu ajutorul unui cutit ascutit, trecut prin faina, taie coca in 9- 12 bucati pe care le faci mingiute.Pune mingiutele intr-o tavita

Poti presara coca cu diferite seminte. Eu am folosit seminte de nigella

Lasa coca la crescut cam 1 ora. In timpul acesta incalzeste cuptorul la maxim.

Coace  40 minute, la 200 C. In ultimele 10 minute poti da cuptorulmai tare daca painea n-a facut o crusta aurie, frumoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici pentru micul dejun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cum se face Painea cu faina integrala