Painici umplute cu carne tocata de porc si sos de rosii

de Andra_Constantinescu in Piine, 21 Sep 2019 | 3320 vizualizari

 

De ceva vreme imi place foarte mult sa lucrez cu drojdia, asa ca incerc sa fac tot felul de combinatii. Aceste painici umplute cu carne tocata de porc si sos de rosii au fost foarte gustoase!

 

INGREDIENTE

  • Pentru umplutura:
  • 500 g carne tocata de porc
  • 100 ml ulei
  • sare
  • putin piper proaspat macinat
  • 100 ml vin
  • 1 ceapa galbena
  • 1 ceapa rosie
  • 1 morcov
  • 250-300 ml apa
  • 200 ml suc de rosii
  • putin maghiran uscat
  • putin oregano uscat
  • putin busuioc uscat
  • putin cimbru uscat
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • 2 oua
  • Pentru aluat:
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingura zahar
  • 250 ml lapte cald
  • 1 lingurita sare
  • 400 g faina (sau cat cuprinde)
  • 2 linguri ulei
  • In plus:
  • 1 galbenus
  • 1 lingura lapte
  • 100 g mozzarella rasa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici umplute cu carne tocata de porc si sos de rosii:

Se pune carnea intr-o tigaie impreuna cu uleiul, putina sare si putin piper proaspat macinat. Se inabuse, acoperind tigaia cu un capac. Se adauga vinul, cepele (curatate de foi, spalate si tocate), morcovul (curatat de coaja, spalat si dat pe razatoarea cea mare), putina sare, putin piper proaspat macinat si o cana cu apa si se lasa din nou sa se inabuse. Se adauga sucul de rosii, 100 ml apa, putin maghiran uscat, putin oregano uscat, putin busuioc uscat, putin cimbru uscat, o foaie de dafin si o lingurita de boia de ardei dulce. Se fierbe totul pana cand scade apa. Se lasa apoi sa se raceasca si se amesteca cu doua oua.

Intre timp, se pregateste aluatul.

Intr-un castron se freaca drojdia cu zaharul pana cand drojdia devine lichida. Se cerne o parte din faina si se adauga laptele cald si sarea. Se amesteca totul si se framanta, adaugand faina, pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se unge bila cu ulei, la fel si castronul, si se lasa aluatul la crescut, acoperind castronul cu o folie si cu un prosop.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se imparte aluatul in opt. Se intinde o parte din aluat pe masa de lucru infainata, se pune o lingura de umplutura si se impacheteaza aluatul. Se procedeaza la fel pana cand se termina aluatul si umplutura, painicile umplute asezandu-le intr-o tava unsa cu unt. Se ung cu galbenus amestecat cu lapte si se introduc la cuptor. Dupa ce incep sa capete o crusta pe deasupra, se scot din cuptor si se presara mozzarella peste ele. Se introduc din nou la cuptor pana cand se rumenesc frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici umplute cu carne tocata de porc si sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Painici Laugenbrot