Palanete cu branza pe dinafara

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 14 Apr 2020 | 1765 vizualizari

 

 Sau, cum sa prepari  ,, Palanete cu branza pe dinafara ".In seara aceasta am pus o paine la preparat .Zic: hai sa fac si doua palanete de aperitiv , nu patru ca data trecuta ca-s prea multe si este seara .
 

 

INGREDIENTE

  • 250 gr aluat de paine
  • 100 gr afumatura fiarta
  • 100 gr branza burduf
  • codite de ceapa verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Palanete cu branza pe dinafara:

Am reusit sa pigulesc niste afumatura fiarta si m-am gandit ce gust bun va da impreuna cu branza . Am format patru bilute de aluat .Intind frumos aluatul  ,presar afumatura, asez frumos partea superioara si o sigilez pe margini . Cu un ochi la televizor ,mai las sa creasca putin aluatul .Interesanta emisiune despre aluaturi  si cocaturi cu chef Paul Hollywood.

Cand sa introduc ,,opera "' la copt imi dau seama ca am uitat branza :D

Nu-i bai!!! Las sa se coaca si presar la sfarsit branza . Mai dau cateva minute la cuptor si decorez cu codite de ceapa verde .

Grozav de bune au fost , doar ca surpriza vine cand le gusti . N-aveau nici sare :))))

TIPS-URI

1

Concluzia :Am aprofundat intelepciunea populara care zice ceva cu,, Un ochi la slanina si cu altul la faina "' :D

2

Despre palanet , Dex ne spune : palanéț, palanéțe, s.n. (reg.) turtă din aluat, umplută cu brânză, urdă sau magiun; langălău, grăbițel.

3

Cele mai populare palanete sunt cele mai preparate , erau cele cu varza .

4

Noi copii asteptam cu sufletul la gura sa se coaca paine,pentru a primi palanet. .De obicei aceasta actiune se facea saptamanal

5

Specialitatea bunicii mici din Cojocna-Jud.Cluj [ bunica materna , a fost maruntica ], era palanetul cu silvoita.

6

Specialitatea maicii din Horoatul-Crasnei, Jud.Salaj[bunica paterna ], era palanetul cu cartofi rantaliti[ cartofi cu ceapa ] .

Daca ti-a placut reteta noastra "Palanete cu branza pe dinafara" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Placinte cu umplutura de salata verde