Pancove

de alinutzika in Dulciuri, 16 Dec 2011 | 8237 vizualizari

 

Atat de bune...de fragede....serviti si voi!
Au crescut atat de mult la prajit incat am crezut ca explodeaza ...:))
Le-am servit simple, pudrate cu zahar si cu gem din fructe de soc.

 

INGREDIENTE

  • Aluatul l-am facut la masina de paine si eu am pus cam dupa ochi,(ca de obicei..))) dar voi incerca sa aproximez cantitatile pt voi.
  • 2-3 cani lapte cald
  • 2 linguri smantana grasa
  • 1 lingura lapte praf
  • 3 linguri zahar
  • 150 g unt sau margarina
  • 2 oua
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • coaja rasa de lamaie si portocala
  • faina ( nu am cantarit, cred ca vreo 600-700 g)
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pancove:

Se framanta cu mana sau cu masina un aluat, care sa nu fie prea moale, dar nici prea tare. Conteaza mult partea cu framantatul asa ca inarmati-va cu rabdare si framantati bine vreo 20 de minute. Daca e nevoie, mai adaugati lapte sau faina, dupa caz.

Lasati la dospit 1-2 ore (depinde cat e de cald in casa).

Pe masa infainata intindeti o bucata din aluat, de 1 cm grosime si apoi decupati-l cu forma dorita. Eu l-am decupat cu un pahar rotund maaaare. Apucati-va de prajit pancovele doar cand le-ati terminat pe toate de decupat, ca ele sa mai apuce sa creasca putin pe  masa. Prajiti-le intr-o tigaie adanca, cu mult ulei incins, incepand cu primele bucati decupate.

Intoarceti-le pe cealalata parte cand s-au rumenit. Caldute, pudrati-le cu zahar pudra.

Mijlocul lor este gol, dar coaja nu este crocanta si uscata, ci e foarte foarte frageda si pufoasa.

Umplute cu gem sunt o minunatie!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pancove" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Ade200 1

17.12.2011, 22:13

Pancove ,aşa se spune prin Ardeal. pentru ceilalti-gogosi! Faine!

ionela2682 1

17.12.2011, 22:21

Bucataras Medi 1

18.12.2011, 13:42

ce pofta mi-ai facut...mmm.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosi sau pancove