Pandispan cu cirese

de lilik in Prajituri, 27 Iun 2011 | 6075 vizualizari

 

pandispanul era preferatul meu in copilarie si nu-l mai facusem de ceva timp....rasfoind caietul vechi de retete al mamei am gasit reteta si m-am pus pe treaba....Aveam doar 9-10 ani cand mama ma lua cu ea in bucatarie si in timp ce ea pregatea prajiturile,eu trebuia sa scriu in caiet retetele.Ei bine acel caiet uns si plin de faina il am acum eu si il voi pastra cu mare drag,caci imi aminteste una din cele mai frumoase perioade din viata..

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de faina
  • 8 linguri de ulei
  • 1 praf de sare
  • 1 vanilie
  • cirese
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu cirese:

Spalam ciresele si le scoatem samburii(eu am pus la ochi,cam cat sa acopere toata suprafata).

Separam albusurile de galbenus si le batem spuma(ca pentru bezea) cu praful de sare si zaharul.

Separat amestecam galbenusurile cu uleiul apoi le adaugam treptat peste albusuri.

Dupa ce le-am incorporat adaugam faina si vanilia si amestecam cu grija de jos in sus sa nu se desumfle.

Punem compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt si pe toata suprafata punem ciresele,apoi dam la cuptorul incins la 160° timp de 30-35 de minute(faceti proba cu scobitoarea ca sa fiti siguri).

Cand e gata il lasam la racit in cuptor apoi taiem cubulete si presaram zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu bucati de ciocolata