Pandispan cu cirese

de papabundetot in Prajituri, 14 Iun 2013 | 4605 vizualizari

 

Initial cand am plecat spre bucatarie stiam ca vreau ceva usor,dulce si pufos dar nu prea stiam exact ce voi face. Ajunsa in bucatarie am dat cu ochii de ciresele pe care tocmai le luasem din piata si care parca ma rugau sa le bag in seama si sa fac ceva cu ele

Am curatat ciresele de samburi si le-am taiat in jumatati si intre timp ma gandeam la un pandispan pufos in care sa incorporez si ciresele mele frumoase. Zis si facut

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • zahar vanilat
  • 3 plicuri esenta de trandafiri si vanilie (dupa gust)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu cirese:

Albusurile le-am separat de galbenusuri si le-am batut spuma tare cu un praf de sare,am adaugat pe rand apoi si galbenusurile si am amestecat,apoi zaharul uleiul,zaharul vanilat si esentele.

Ciresele le-am dat cu putina faina pt. a nu se lasa la fundul aluatului si apoi mi-a venit ideea sa coc o parte din aluat in tava de briose sa vedem ce imi iese…au iesit niste pandispane mici si frumoase,iar restul l-am pus intr-o forma rotunda de copt.

Un desert rapid si usor de pregatit. In loc de cirese se pot pune orice alte fructe sau stafide,ciocolata sau fructe uscate de care aveti prin casa.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu visine si fulgi de ciocolata