Pandispan cu pere si scortisoara

de T I M E A in Prajituri, 15 Aug 2013 | 33511 vizualizari

 

Nu am prea multe sa va spun de ce prezint eu aici, decat ca e un pandispan simplu si aromat cu pere din gradina parintilor mei. Delicioase perele astea si simple si in praituri.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua (eu am avut oua mici de casa)
  • 150 gr zahar
  • 300 gr faina
  • 1 cana ulei
  • 1 cana lapte
  • 1 plic praf de copt
  • un varf cutit sare
  • 5 pere
  • o lingurita scortisoara
  • 1 plic zahar vanilat
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu pere si scortisoara:

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute. Adaugam apoi treptat galbenusurile, uleiul si laptele mixand dupa fiecare.
La final incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma.

Turnam compozitia intr-o tava dreptunghiulara, de marime potrivita (22/30 cm) tapetata cu hartie de copt.

Perele le spalam, le taiem in doua, indepartam cu un cutit mijlocul apoi le feliem si le punem deasupra.

Presaram un plic de zahar vanilat si o lingurita de scortisoara si dam dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 30-35 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca in tava apoi scoatem din tava, indepartam hartia de copt, punem prajitura pe un platou si pudram cu zahar pudra.

TIPS-URI

1

Cu orice alte fructe de sezon gen prune, piersici, caise, iasa o prajitura minunata

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu pere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pandișpan cu ness si dulceață