Pandişpan cu vişine şi piersici

de diaconta in Prajituri, 12 Iun 2014 | 3551 vizualizari

 

O prăjitură deosebită, pentru care putem folosi orice fel de fructe.Eu am folosit de data aceasta vişine şi piersici,dar este foarte bună cu prune.Se face relativ repede şi se consuma la fel de repede.

 

INGREDIENTE

  • 6 ouă cântărite(ale mele au avut 400 gr)
  • Zahar si faina egal cu greutatea ouălor (deci câte 400 gr)
  • 180 ml ulei
  • 8 linguri apa
  • 1 plic praf de copt
  • Zeama de la ½ lamâie
  • Griş pentru fructe
  • Caise sau orice alte fructe
  • Sare
  • Esenta vanilie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandişpan cu vişine şi piersici:

Am cântarit ouale(ma amuza faza asta) si am separat albusurile de galbenusuri..

Galbenusurile le-am mixat cu zaharul si am adaugat pe rând cele 8 linguri de apa.

Am pus uleiul câte putin mixând în continuare.

Am adaugat coaja de lamâie si esenta de vanilie.La urma praful de copt dizolvat în zeama de lamâie.

Fructele le –am dat prin griş pâna am facut pandispanul.

Am batut albusurile spuma cu un praf de sare.

Am încorporat si faina în amestecul de oua,apoi albusurile amestecând usor cu o paleta.

Am pus compozitia într-o tava tapetata cu hârtie,am pus deasupra fructele si am pus tava în cuptorul preîncalzit pentru aproximativ 40 de minute.

Focul va trebui sa fie mai mare primele 5 minute,apoi reduceti focul foarte mult.

Verificati cu scobitoarea când este copt blatul.

Se presara asa fierbinte cu zahar tos.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandişpan cu vişine şi piersici" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec la metru