Panna cotta

de marianascarlat in Dulciuri, 4 Mar 2013 | 3519 vizualizari

 

Aseara am vrut sa fac aceasta delicioasa prajitura dar tot umbland pe site-ul asta, timpul a trecut si am renuntat. Asa ca o sa folosesc acum niste poze mai vechi. Stiti ce am constatat? Ca am deja un galben! Ura!!!!!!
Am uitat sa va spun sa fiti ingaduitoare cu pozele mele ca sunt facute cu un amarat de telefon si nu toate la lumina zilei. Iar mana mea nu mai e atat de ferma.

 

INGREDIENTE

  • 300 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • 3 foi de gelatina (6 g)
  • esenta de vanilie
  • 120 g zahar
  • toping de visine si visine din dulceata
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta:

Intr-un castronel sau o cescuta cu apa punem gelatina foi la inmuiat, poate sa fie si granule(aprox. 10 minute).

Intr-o craticioara turnam laptele si frisca lichida.Le punem pe foc.  Cand s-au incalzit adaugam zaharul si amestecam pana se dizolva. Adaugam  si esenta de vanilie.

Scurgem gelatina de apa si o adaugam in amestecul de lapte. Amestecam pana se dizolva si luam de pe foc.

Pregatim formele in care vrem sa turnam panna cotta, le stropim putina cu apa,  punem pe fundul formelor topingul de visine si cate visine din dulceata vrem si cu ajutorul unui polonic turnam amestecul in forme. Le dam la rece pentru cel putin 5 ore. Este  mai bine sa pregatim de seara panna cotta, sa aiba suficient timp sa se inchege.

Cand servim rasturnam pe o farfurioara si o sa arate ca in pozele mele.

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Panna cotta cu ciocolata si cafea