Panna cotta cu vanilie

de sisterskitchen in Prajituri, 19 Feb 2012 | 4203 vizualizari

 

Panna cotta este un desert clasic şi rafinat care provine din nordul Italiei, având la bază smântâna dulce. Reţeta de bază este simplă, fără arome şi se serveste cu dulceaţă sau sirop de fructe. Nouă ne place foarte mult aroma de vanilie, aşa că am pregătit panna cotta cu vanilie şi tare bună a fost!
Vă invităm la un desert minunat, interesant şi uşor de preparat.
*Reţeta am împrumutat-o de la Vali ♥

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 400 ml lapte
  • 200 ml smântână dulce
  • 2 păstăi de vanilie
  • 4 foi gelatină
  • 5 linguri zahăr
  • * opţional sirop/sos pentru servit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta cu vanilie:

Laptele se pune la fiert împreună cu smântâna.

Între timp punem foile de gelatină la înmuiat în apă rece. Păstăile de vanilie se desfac pe jumătate şi cu vârful unui cuţit scoatem seminţele, pe care le adăugăm în  cratiţa de pe foc. Adăugăm zahărul şi gelatina stoarsă bine şi amestecăm, pentru a nu se prinde laptele de cratiţă. După ce a dat de două ori în clocot, se ia de pe foc şi se toarnă în forme cu ajutorul unui polonic. Se lasă să se răcească, după care se păstrează la frigider aproximativ 6 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Panna cotta cu piersici