Papara (ratota) cu carnat

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 30 Ian 2017 | 6678 vizualizari

 

  Foarte rar imi prepar oua la mic dejun pentru mine. Acum am poftit si eu la o ratota  [ http://dexonline.ro:8080/definitie/ratot%C4%83] bineinteles , de sezon, cu carnat afumat de casa.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr carnat afumat de casa
  • 2 ardei mici
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • sare
  • 4 linguri lapte
  • piper
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papara (ratota) cu carnat:

  1. Ouale se scot din frigider cu o jumatate de ora inainte, ca sa ajunga la temperatura camerei [astfel se bat mai bine].
  2. Ardeii se spala si se curata de cotor si seminte.
  3. Taiati ardeii rondele.
  4. Carnatul se scote din membrana si se rupe bucatele mici.
  5. Infierbantati uleiul intr-o tigaie neaderenta.
  6. Distribuiti carnatul si rondelele de ardei in tigaie.
  7. Ouale se bat bine cu sare, lapte si patrunjelul tocat.
  8. Se toarna compozitia cu ou in tigaie si o luati de pe foc. 
  9. Cu o spatula de lemn sau silicon [ sa nu zgariati tigaia ], impingeti preparatul dintr-o parte a tigaii intr-alta, sa nu aiba timp sa se coaguleze/ inchege oul prea mult.
  10. Daca doriti ca papara sa fie mai legata, mai puneti pe foc.
  11. Piperati si serviti ratota calda cu legumele preferate sau castraveciori murati.

     Pofta buna !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Papara (ratota) cu carnat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tortilla con verduras