Paprikas din ciuperci

de Panacris in Mancaruri de legume, 4 Iul 2020 | 1959 vizualizari

 

Ciupercile sunt tare apreciate în familia Zmeilor! ;) Uneori chiar sunt învigătoare în fța preparatelor din carne! ;)

 

INGREDIENTE

  • Ciuperci Champignon cca. 600 g,
  • Ceapă verde 2 legături,
  • Usturoi verde 1 legătură,
  • Ardei roșu 1 bucată,
  • Roșii 2 bucăți,
  • Mărar proaspăt 1 legătură,
  • Pătrunjel proaspăt 1 legătură,
  • Ulei de floarea soarelui presat la rece Unisol 3 linguri,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Boia de ardei dulce 1 lingură,
  • Amidon alimentar 3 linguri,
  • Smântână de gătit 250 ml,
  • Apă rece cca. 500 ml.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paprikas din ciuperci:

Ceapa verde, usturoiul verde, legumele și verdețurile se curăță, spală sub jet puternic de apă rece, apoi se mărunțesc.

Într-o cratiță încăpătoare se pun la călit ceapa, verdețurile și ardeiul roșu curățat, tocat julienne, roșiile cubulețe, împreună cu uleiul și cca. 100 ml apă rece, la foc iute, cca. 10 minute, semiacoperit.

Între timp se curăță, spală și feliază ciupercile Champignon.

Se adaugă la amestecul de vegetale, se asezonează de sare, piper, boia, restul de apă, lăsându-se la gătit cca. 30 minute la foc minim, semiacoperit.

Amidonul se amestecă cu smântâna de gătit, adusă la temperatura camerei, până ce se omogenizează, apoi se toarnă peste amestecul de ciuperci și legume, se amestecă continuu la foc mic, până se obține un sos catifelat și cremos.

Paprikas-ul se servește ca atare, acompaniat de mămăligă sau pâine.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paprikas din ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

ieri la 22:08

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci in sos tomat, cu piure de cartofi