Pasca cu branza si ciocolata

de mirela0911 in Prajituri, 5 Mai 2013 | 17482 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt. aluat:
  • 100 g unt
  • 2 lg zahar pudra
  • un praf de sare
  • 2 galbenusuri
  • 250 g faina
  • 1 praf de copt
  • Pt. umplutura:
  • 600g branza de vaci
  • 6-7 lg zahar pudra
  • 5 oua
  • 1 pahar cu smantana
  • Pt. glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 3-4 lg lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza si ciocolata:

Aluatul: Se amesteca bine untul cu zaharul si praful de sare. Se adauga pe rand galbenusurile si se amesteca in continuare pana devine compozitia cremoasa. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se framanta pana devine un aluat omogen si elastic. Se lasa 20 de minute sa se odihneasca.

Umplutura: Se mixeaza branza cu smantana si zaharul pana ce acesta se topeste. Se adauga pe rand cate un ou si se mixeaza bine dupa fiecare. 

Se intinde aluatul intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt, imbracand si peretii acesteia. Se toarna compozitia de branza dupa care se da la cuptor timp de 10 minute la foc tare iar apoi la foc potrivit pt 45-50 minute sau pana este gata (se face testul cu scobitoarea). Se lasa la racit in tava. 

Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu laptele (adevarul e ca am pus lapte dupa ochi), se lasa un pic sa se racoreasca dupa care se toarna peste pasca in mijloc de unde se va prelinge pana pe margini. 

Se da la rece pana se intareste ciocolata dupa care se scoate din forma si se aseaza pe un platou. Se serveste rece si cu pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cozonac pufos si delicios