Pasca cu ciocolata

de miremirc in Torturi, 15 Apr 2012 | 9990 vizualizari

 

HRISTOS A INVIAT !

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 200 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 2 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 lg cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • 175 g faina
  • 100 ml lapte
  • Umplutura :
  • 100 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 5 oua
  • 2 lg faina
  • 2 lg esenta de vanilie
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 2 lg rom
  • 50 g stafide
  • 700 g branza de vaci
  • Glazura ccacao :
  • 3 lg apa
  • 5 lg zahar
  • 3 lg cacao
  • 2 lg unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu ciocolata:

Aluat : mixam spuma untul moale de la temperatura camerei cu zaharul pudra, adaugam apoi galbenusurile pe rand.

Incorporam ingredientele uscate : faina, praful de copt si pudra de cacao si laptele.

Separat batem albusurile spuma cu zaharul vanilat si il incorporam in compozitia de galbenusuri, amestecand cu lingura, de jos in sus.

Umplutura : untul il amestecam spuma cu zaharul pudra, adaugam ouale pe rand, faina, coaja rasa de lamaie, branza de vaci, esenta de vanilie, rom-ul si stafidele.

Turnam peste aluatul de cacao, fix in mijloc si dam la cuptor cam 40 de minute.

Glazura : amestecam zaharul cu apa, apoi pudra de cacao si untul. Punem pe foc mic sa dea intr-un clocot, apoi turnam peste pasca.

Lasam sa se raceasca, apoi o punem la frigider pentru 2 ore.

Este o pasca de sarbatoare absolut delicioasa si care, cu siguranta, merita incercata  :)
Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert pasca cu ciocolata