Pasca cu ciocolata

de ancutaCH in Prajituri, 20 Apr 2012 | 12172 vizualizari

 

Este reteta mea preferata care o fac de Paste si care prima data am mancat-o la prietena mea Mihaela...asa ca de fapt e reteta ei...Este o reteta simpla si cu nu foarte multe ingrediente, dar foarte delicioasa. Lui Robert ii place la nebunie!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • o mana de aluat de cozonac.
  • Pentru umplutura:
  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 100 g ciocolata
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 2 linguri de cacao
  • 4 linguri de faina
  • 1 pahar de lapte
  • esente
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu ciocolata:

Din mana de aluat de cozonac se framanta cu faina si se intinde o foaie foarte subtire care se aseaza in tava. Se intinde astfel incat sa ajunga si pe peretii tavei.

Se bat ouale cu zaharul la foc mic. Cand s-a topit zaharul se adauga ciocolata topita, cacaua, 2 linguri de faina si laptele caldut putin cate putin si se amesteca pana se ingroasa compozitia. Se lasa putin sa se raceasca si cand inca mai e putin calduta se adauga in compozitie untul, celelalte 2 linguri de faina, esente si un praf de sare. Se toarna compozitia peste aluatul din tava.

Se poate unge compozitia cu ou batut cu 1 lingura de miere.

Se coace 50 min la 150 C.

Se lasa la racit apoi se scoate din tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cozonac moldovenesc