Pasta arrabiata a la Cristina

de Spiridus in Fusilli, 21 Feb 2018 | 2234 vizualizari

 

Aceasta pasta am preparat-o intr-o zi cu soare! :)) Sora mea m-a provocat sa incerc o reteta compusa de mine. Si iata ca a venit si timpul, am dat de acest site Bucataras.ro ,iar acum  e momentul sa o postez! 
Incearca si tu sa faci o reteta noua! Sigur vei reusi! ;) Preferata mea pasta este cea picanta asadar am decis sa fac pasta arrabiata. 

 

INGREDIENTE

Paste:

  • fusilli Barilla 400 gr
  • 1 lingurita de sare
  • 1 litru de apa

Sos:

  • 2 catei de usturoi razuiti
  • 2 linguri parmezan razuit
  • 2 linguri smantana Elmea Double
  • 400 arrabiata ( Barilla,tomato and chilli)
  • 1 lingurita oregano
  • un sfert de lamaie stoarsa
  • 100 gr salam taranesc razuit (Killer)
  • 1 lingurita rasa piper negru macinat
  • 1 lingurita busuioc
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita sare fina
  • 2 linguri de apa calduta

Decor:

  • un ardei iute verde
  • 2 linguri smantana Elmea Double la fiecare portie
  • parmezan razuit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta arrabiata a la Cristina:

Trebuie sa folosim o oala de minim 5 litri, sa fie cat mai incapatoare. Punem sare in apa in care fierb pastele, apoi dupa ce a dat in clocot apa, adaugam pastele fusilli si le lasam sa fiarba la timpul indicat de pe ambalaj. In timp ce facem sosul mai ajutam din cand in cand pastele cu o lingura de lemn astfel incat sa nu se lipeasca.

La sos punem prima data salamul taranesc peste uleiul preincalzit in tigaie, lasam sa se rumeneasca foarte putin, apoi adaugam usturoi, piper, oregano, busuioc si sare. 

Cu o lingura de lemn amestecam bine totul, lasam 2 minute la foc, apoi din nou adaugam apa calduta, lamaia stoarsa si din nou amestecam. 

Adaugam sosul arrabiata, lasand 3 minute la fiert, dupa sa putem adauga parmezanul razuit si smantana. Lasam inca 5 minute sa fiarba sosul complet, apoi scoatem pastele din apa intr-un bol foarte mare cat sa incapa toate pastele, iar peste paste adaugam sosul.

La fiecare portie se orneaza cu 2 linguri de smantana, 2 linguri parmezan razuit si un ardei iute cat mai mic, taiat in 3!

Pofta buna si sper sa va placa !

TIPS-URI

1

La decor, smantana da un gust racoros pastei si are un gust delicios cu ardelul iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta arrabiata a la Cristina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Budinca de paste sarate la cuptor