Pasta de gogosari, telina si ardei iute

de Ina in Conserve, 20 Oct 2012 | 19208 vizualizari

 

Pentru cei carora le plac mancarurile usor picante.

 

INGREDIENTE

  • cca 30 gogosari
  • 5 ardei iuti , rosii
  • 1 telina potrivita ca marime
  • 500 ml suc de rosii
  • 100 gr zahar
  • 1 lingura sare de mare
  • o lingurita rasa de piper macinat
  • 4 foi de dafin
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de gogosari, telina si ardei iute:

Am curatat gogosarii, i-am spalat si i-am tocat marunt la robot. Am procedat la fel cu telina si ardeiul iute. 

Am pus cele 3 compozitii  la foc mic, intr-o oala incapatoare . Am adaugat zaharul,  sarea, piperul si foile de dafin. Dupa cateva clocote am turnat si sucul de rosii. 

Am lasat totul sa fiarba , mestecand din cand in cand ca sa nu se lipeasca pasta de oala,  pana cand compozitia a scazut aproape la jumatate din cantitatea pusa la foc. 

Pasta de gogosari am turnat-o fierbinte in borcane spalate si uscate ( incinse, chiar )  in cuptorul cu microunde. Am capsat si am acoperit borcanele cu 2-3 prosoape groase, pana ce acestea s-au racit . 

Se pastreaza in camara sau beci si se consuma la diverse mancaruri ( sau se papa cu lingura, ca e tare gustoasa! ). 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de gogosari, telina si ardei iute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Denissa 1

21.10.2012, 06:09

SUPER BUNA

Ina 1

21.10.2012, 08:06

Va multumesc!
Mamaie

babi5 1

03.09.2013, 18:56

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pasta de gogosari si ardei pentru iarna