Pasta de Zahar facuta in casa ( mai buna si economa )

de simo_brkic in Dulciuri, 28 Apr 2012 | 51053 vizualizari

 

Cand eram mica adoram sa modelez plastilina! =) mama se minuna mereu de ceea ce faceam cu surioara mea ...crescand ...anul trecut am redescoperit modelajul =D ce frumos =) ma pot intoarce in copilarie si pot crea =)... o noua arta pe care incet incet sper sa o stapanesc =)

 

INGREDIENTE

  • 50 g miere
  • 5 g gelatina in foi
  • 30 g apa
  • aproximativ 500 g zahar pudra
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de Zahar facuta in casa ( mai buna si economa ):

Primul pas: taiem fasii foile de gelatina si le puneam in 30 g apa,le lasam se se moaie 10 minute;

Al doilea pas:intr-o craticioara punem mierea si o dam la foc mic amestecata cu foile moi si apa ,astfel mestecam pana cand se topesc si se amalgameaza bine,devenind ca apa.

Ultimul pas :pregatim zaharul tos intr un vas de plastic si turnand compozitia lichida amestecam cu lingura.

Cand devine mai consistent amestecam cu mana,framantam putin ca atunci cand facem cozonaci ;)

astfel obtinem o minunata pasta de zahar ce o putem folosi pt a decora dulciuri/torturi

TIPS-URI

1

Atentie cand topim mierea cu apa si gelatina nu trebuie sa lasam sa fiarba,daca a fiert nu mai este buna

2

Pasta de zahar e ideala atunci cand nu mai lipeste pe maini; compozitia si cand atingando cu degetele lasa "impronta" ;)

3

Odata obtinuta putem colora folosind culori alimentare in gel sau praf

4

Se poate pastra maxim 2 luni la loc racoros si intuneric,in pungi inchise bine si puse intr un vas ermetic

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de Zahar facuta in casa ( mai buna si economa )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

simo_brkic 1

20.11.2012, 15:00

dar nu se fierbe!se incalzeste putin doar xD

mady90 1

05.03.2015, 10:08

La Mod de preparare ai scris zahar tos! ...

TatianaTatiana 1

02.06.2018, 01:49

Pai ori e zahar pudra ori e zahar tos.Decide-te!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Marin