Paste de linte cu broccoli, rosii uscate si muguri de pin

de Bucataras in Mancaruri de post, 28 Mar 2020 | 3493 vizualizari

 

Am descoperit de ceva vreme pastele din faina de linte, o varianta mai sanatoasa decat cele din faina de grau. Sursa vegetala de proteine, fibre, usor de gatit si trebuie sa va spun, foarte gustoase. Singura grija e timpul de preparare mai scurt decat al pastelor cu care ne-m obisnuit. 
Astazi am pregatit paste de linte cu broccoli, rosii uscate si muguri de pin, ingrediente ce mi-au umplut farfuria de culori. 
 

 

INGREDIENTE

  • 50 g paste de linte
  • 3-4 buchetele de broccoli proaspat
  • 1 fir de ceapa verde
  • 1 fir de usturoi
  • 1 ridiche rosie taiata in rondele
  • rosii uscate
  • muguri de pin
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare, piper cu lamaie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste de linte cu broccoli, rosii uscate si muguri de pin:

Pune pastele de linte la fiert in apa clocotita, cu un praf de sare si lasa-le nu mai mult de 7 minute. Cum spuneam si mai devreme, pastele din faina de linte au timp de fierbere mai scurt. Daca le fierbi prea mult incep sa se dezintegreze, se decoloreaza si nu mai au un aspect prea placut.

Strecoara pastele.

Incinge uleiul de masline in tigaie, adauga ceapa si usturoiul tocate marunt, lasa-le putin la calit, cat sa-si lase aromele in ulei, apoi buchetelele de broccoli, rondelele de ridiche si amesteca de cateva ori. 

Condimenteaza cu sare si piper.

Spre final presara rosiile uscate si mugurii de pin si lasa-i cateva secunde, cat sa prinda culoare. 

Pune pastele de linte in bol, stropeste-le cu putin ulei din borcanul in care au stat rosiile, iar deasupra aranjeaza legumele din tigaie. 

 

Pofta buna! 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste de linte cu broccoli, rosii uscate si muguri de pin" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de conopida cu linte rosie