Pastrav prajit in unt

de Constelatialeu in Pastrav, 25 Mar 2019 | 6157 vizualizari

 

Am fost la pescuit...in piata....la Pastravaria din Valea Doftanei, mi-am ales pestisorii  si-am plecat spre casa sa-i pregatesc cum se cuvine....

 

INGREDIENTE

  • 2 pastravi cca 1 kg
  • 1 legatura de usturoi verde
  • cca 150 g unt
  • malai pentru tavalit pastravii
  • sos de soia
  • sare grunjoasa
  • 2 lamai mai micute
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav prajit in unt:

Fuguta-n piata la pescuit din  acvariul Pastravariei din Valea Doftanei, ales pastravii, n-am vrut sa-i kilareasca fata de la magazin, i-am kilarit eu acasa ( stiu sunt cam sadica ) si m-am pus pe treaba, in etape......

Am curatat pastravii, i-am spalat si apoi i-am asezat intr-o tava si am turnat la interior si deasupra sos de soia si am dat tava la frigider cateva ore . Am scos pastravii i-am crestat din loc in loc pe amble parti si i-am tavalit prin malai amestecat cu sare. Am pus tigaia la incins am adaugat untul si apoi am pus pastravii la prajit, cand s-au rumenit pe o parte i-am intors pe partea cealalta. Cat timp se prajesc pastravii taiem rondele usturoiul verde si-l calim in putin unt, stoarcem zeama de la o lamie peste usturoi si lasam cca 5 min la foc mic. Scoatem  pastravii din tigaie ii asezam pe un platou presaram deasupra usturoiul si cateva feliute de lamaie si mancam cu pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav prajit in unt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pastrav a la Venitienne