Pate de ficat cu ciuperci

de Julie in Aperitive / Garnituri, 23 Iul 2010 | 6037 vizualizari

 

Acest pate a mai fost facut si de Ana ,care a vazut reteta la Gaby, care la randul ei s-a inspirat de la Chez Mazilique...Acum mi-a venit si mie randul ... :)))
Eu am adaugat la reteta originala si cateva ciupercute ,care au dat un gust si mai bun acestui pate aromat cu vin,busuioc si stafide. Delicios!!!

 

INGREDIENTE

  • 250 g ficat de pui
  • 3-4 ciuperci proaspete
  • 30 g unt
  • 50 ml smantana
  • 2 catei de usturoi
  • 50 ml vin alb sau rosu
  • 50 g stafide
  • sare, vegeta, piper, boia dulce
  • busuioc verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de ficat cu ciuperci:

Fierbem stafidele in vin pana se umfla. Oprim focul si le dam deoparte.

Intr-o tigaie, topim untul si prajim ficatul si ciupercile. Cand sunt aproape gata , adaugam usturoiul pisat,smantana, busuiocul si
 mai lasam pe foc 1-2 minute.

Punem totul in blender,adaugam sare,vegeta ,piper, boia dulce, 2-3 linguri din vinul in care au fiert stafidele si amestecam pana obtinem o pasta uniforma.

Pasta se pune intr-un castron ,pe fundul caruia am pus stafidele si se da la rece. Un astfel de pate poate fi pastrat 2 zile in frigider
si pana la 1 luna in congelator.

Atunci cand il aducem la masa rasturnam castronul pe o farfurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de ficat cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Julie 1

24.07.2010, 09:54

Merci,Gaby!Multumim de inspiratie!

Sylvia 1

24.07.2010, 12:22

Excelent arta o s ail testez si eu

Julie 1

25.07.2010, 11:34

Merci,Sylvia!Succes!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci sote