Pate de ficatei de pui

de AnaDavid in Ficat, 12 Oct 2017 | 3298 vizualizari

 

Ficatul de pui este popular din cele mai vechi timpuri, iar romanii în special il mancau foarte mult. Pregătirea lor necesită multă grijă, dar dă rezultate remarcabile. Pateul pot fi pregătit în avans și tinut in frigider pentru câteva zile. În Evul Mediu, pateul in crustă s-a dezvoltat foarte mult: termenul de patiserie a fost aplicat tocmai pentru a indica plăcintele sărate. Succesul preparatelor medievale a continuat în Renaștere și sa răspândit mai ales în Franța.

 

INGREDIENTE

  • 500 g ficat de pui
  • 50 ml de ulei de măsline
  • 100 de grame de unt
  • 100 g ceapă
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 lingurita de sare
  • piper
  • patrunjel
  • cimbru
  • salvie
  • Rozmarin
  • 50 ml brandy o whsky
  • 200 ml supa de pui
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de ficatei de pui:

Intr-o tigaie se pune ulei de masline, usturoi, cimbru, salvie și rozmarin si se lasa sa se incalzeasca. Cand usturoiul începe să schimbe culoarea, se elimina totul și se lasă doar uleiul.
Se adăuga ceapa tăiata felii subțiri.
Dupa ce ceapa incepe sa devina lucioasa, adaugam si ficateii și le prajim bine.
Adaugam sarea și piperul.
Se stinge cu brandy și apoi se adaugă supa de pui. Se lasă să fiarbă timp de 10 minute la foc mic.
Se scot de pe foc și se răcește timp de 5 minute.
Se pune în mixer și se mixeaza pana devine o cremă fină și omogenă.
Se adaugă untul la temperatura camerei și se amestecă din nou.
Se răcește și o pune în frigider, unde rezista si 4 zile.
  Pofta buna !!!  

TIPS-URI

1

folositi unt la temperatura camerei ca sa fie mai usor de amestecat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de ficatei de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

miki_a 1

14.10.2017, 13:43

Facem și noi! E cel mai bun!

Rocsi 1

14.10.2017, 20:27

Nici nu se compara cu cel din comert! Super!

MotanLaOale 1

17.10.2017, 10:36

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pate de casa din ficat de pui si mar copt