Pate din ficat de pui - varianta îmbunătățită

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 5 Dec 2014 | 12551 vizualizari

 

Am poftit zilele astea la pate-ul lui Gaby;) Zis și făcut ;! După ce m-a apucat de treabă mi-am dat seama, că mai postasem o rețetă asemănătoare, în urmă cu ceva timp;) Așa că, a trebuit să-i aduc revizuiri;) Zis și făcut! Mulțumesc Gaby pentru idee :-*

 

INGREDIENTE

  • Ficăței de pui 300 g,
  • Vin alb demisec de Ostrov 100 ml,
  • Ceapă galbenă 1 bucată mare,
  • Boia dulce de ardei 1/2 linguriță,
  • Nucșoară rasă 1/3 linguriță,
  • Unt grăsime 60 % 100 gr,
  • Sare iodată după gust,
  • Piper proaspăt măcinat după gust,
  • Untură de gâscă 2 linguri,
  • Muștar cu ierburi 2 linguri
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate din ficat de pui - varianta îmbunătățită:

Ficățeii spălați și curățați de eventualele vinișoare verzui, se pun la gătit într-un vas cu nonaderent, cu grăsimea de gâscă (dacă nu aveți puteți folosi unt grasime 60%), la foc iute, neacoperit, cca 2-3 minute. După ce s-au albit ficățeii, se adaugă ceapa tocată mărunt, lăsându-se încă vreo 2 minute la gătit. Apoi se stinge cu vinul și se lasă la gătit, până ce se evaporă vinul, dar atenție să mai rămână puțin sos în vas. Se asezonează de sare, piper, nucșoară, boia și muștar, apoi toată compoziția, se transfer în vasul unui bleneder, sau mixer și se mixează până ce se obține un amestec fin. Untul moale se amestecă cu pasta rece, până ce se omogenizează. Se depozitează în caserole de sticlă la rece și se servește pe felii de pâine, acompaniate de castraveți sau ceapă roșie.

Spor și poftă bună! ;)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate din ficat de pui - varianta îmbunătățită" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

luciabogorodea 1

07.12.2014, 17:03

Efecte Benefice fructe GOJI

GOJI este o planta, care provine din Asia, in special China.
Chinezii au descoperit valoarea medicinala a plantei GOJI acum 6000 ani.
Nici in ziua de azi, medicina chineza nu poate renunta la GOJI.
Goji protejeaza celulele si incetineste procesul de imbatrinire.
Fructul GOJI are influenta pozitiva pentru ochi, datorita continutului ridicat de caroten, care imbunatateste circultia de sange in ochi.
De asemenea GOJI contine molecule bioactive, care intaresc sistemul imunitar al organismului uman
Doar consumul de cateva fructe de GOJI pe zi regleaza ponderea celulelor albe din sange si protejeaza corpul impotriva virusilor.
- See more at: http://www.gojiromania.com/info/efecte-benefice2#sthash.Ct62acUx.dpuf

roxana_simona 1

12.12.2014, 12:41

Oana 1

05.01.2015, 14:58

Ce bine arata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu pateu si ton