Pate vegetal - Hummus

de Corinuta in Mancaruri de post, 25 Oct 2012 | 10289 vizualizari

 

Foarte bun si sanatos!

 

INGREDIENTE

  • 500 g naut fiert
  • 3 linguri suc de lamaie
  • 3 catei de usturoi pisati sau 1 lingurita usturoi granulat
  • 2 linguri ulei (de masline daca este)
  • 1 lingura sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate vegetal - Hummus:

Daca gasiti naut fiert la conserva e foarte bun, eu nu am gasit asa ca l-am fiert.

Se pune nautul la inmuiat in apa de pe o zi pe alta. Se arunca apa in care a stat si se pune alta, apoi se fierbe cca 3 ore. Se lasa sa se raceasca, se curata de coji si se mixeaza turnand si putin din apa in care a fiert. Cand capata consistenta unei smantani mai groase, se adauga sucul de lamaie, uleiul, sarea si usturoiul si se mai mixeaza pana la omogenizare.

Eu pasta tahini nu am avut, dar e foarte bun si asa.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate vegetal - Hummus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

mamaieelena 1

25.10.2012, 22:48

place

Corinuta 1

25.10.2012, 23:15

Multumesc! si mie imi place tare mult.

Bya Ralu 1

26.10.2012, 20:36

ce bine arata

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Humus reteta cu ceapa caramelizata