Pateuri cu piept de pui si crema de branza

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 2 Mar 2013 | 8172 vizualizari

 

Niste pateuri foarte gustoase, potrivite pentru orice moment al zilei sau de luat la pachet la servici sau pentru cei mici la scoala!

 

INGREDIENTE

  • 600 gr aluat foietaj
  • 1 piept de pui mic dezosat
  • 300 gr branza de vaci
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri samntana
  • 1 lingura parmezan ras
  • marar verde
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 ou
  • mac
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateuri cu piept de pui si crema de branza:

Aluatul il lasam sa se dezghete la temperatura camerei.

Pieptul de pui il spalam, il tamponam cu un servet de bucatarie si il taiem bucatele potrivite. Le condimentam cu sare, piper, boia de ardei dulce si le lasam cam 15 minute sa ia gust din condimente. Branza o mixam cu untul, adaugam smantana, parmezanul ras apoi dam gust cu sare si piper. Spalam putin marar verde, il tocam si il incorporam in crema de branza.

Presaram faina pe masa de lucru. Asezam foietajul si il mai intindem putin cu sucitorul. Taiem patratele potrivite, iar pe un capat asezam cate o bucatica de pui, iar peste 1 lingurita de crema de branza. Cu cealalta parte de aluat acoperim pachetelele si marginile le presam cu o furculita.

Ungem o tava cu margarita, tapetam cu hartie de copt si asezam pateurile.

Batem oul spuma si cu ajutorul unui penson le ungem bine, iar deasupra presaram mac. Introducem tava in cuptorul incins si cand sunt frumos rumenite inseamna ca sunt facute. Le scoatem din cuptor, le lasam putin la racorit si sunt numai bune de servit!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu piept de pui si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (63)

Rocsi 1

18.11.2013, 11:16

Multumesc Mihaela

Alina26 1

04.12.2014, 21:27

Mama ce bine arata!!!

Rocsi 1

05.12.2014, 20:57

Multumesc Alina

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ruladă din foietaj cu carne și praz