Patratele cu lamaie

de miremirc in Prajituri, 18 Ian 2013 | 18766 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 2 oua
  • 8 lg zahar
  • 10 lg ulei
  • 1 lgt praf de copt
  • 300 g faina
  • Crema :
  • 1 litru lapte
  • 250 g zahar
  • 8 lg faina
  • 2 lamai
  • 2 lg zahar pudra
  • bucatele de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Patratele cu lamaie:

Aluat : mixam ouale cu zahatul , adaugam treptat uleiul ca la maioneza, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Framantam putin pana obtinem un aluat. Aluatul il lasam la rece 15 minute, in castronul pudrat cu faina .

Dupa trecerea celor 15 minute, intindem aluatul direct in tava dreptunghiulara (25*35cm) , apoi il dam la cuptor pentru exact 20 minute.
Daca coacem 2 foi, acestea vor sta la cuptor fix 15 minute, intr-o tava mai mica ca dimensiune (22*28 cm). Eu am ales prima varianta.

Crema : punem 700 ml lapte la fiert cu zaharul. Separat cernem faina, iar peste ea adaugam treptat cei 300 ml lapte rece ramas. Dupa ce laptele a inceput sa firba, turnam peste el in fir subtire faina amestecata cu restul de lapte. Tinem pe foc crema, amestecand mereu, pana se ingroasa. Dam de pe foc si lasam 10-15 minute sa se raceasca, apoi adaugam coaja rasa de la 1 lamaie si zeama de la 1+1/2 lamaie. Omogenizam si intindem peste foaia coapta.

Daca cumva se formeaza cocoloase, puteti folosi mixerul sau chiar blenderul vertical. Prajitura se lasa la rece cateva ore sau de seara pana dimineata.

Decoram cu bucatele de lamaie.

Pentru cei care vor coace 2 foi (intr-o tava mai mica), vor pudra cu zahar foaia de deasupra, pentru un look frumos :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Patratele cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

simona72 1

22.08.2013, 18:31

Giana asa sa faci Prajitura arata super si cred ca e tare buna, o bag la favo sa o probez...poate inaintea lui Giana

ionela84 1

23.08.2013, 16:34

Eu am incercat si e suuuuper am refacut cu drag prajiturica asta de vreo 3-4 ori!Multumesc pt inspiratie !

Rahela Velicu 1

27.12.2017, 11:21

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuci şi lamaie