Pavlova

de simona72 in Torturi, 15 Sep 2013 | 3536 vizualizari

 

Este pt prima oara cand fac aceasta prajitura, care la prima vedere pare simpla, dar pot sa spun ca este complicata doar prin faptul ca bezeaua trebuie sa-ti iasa crocanta la exterior si moale in interior...daca a iesit asa, prajitura este o reusita. Sincer, mie nu mi-a iesit, cu toate ca am urmat pasii indicati. Gasiti pe net mai multe pareri despre cum trebuie coapta bezeau...am adoptat una, dar care nu a fost cea potrivita. Cred ca timpul de coacere trebuie redus....ramane sa incercati si voi prajitura si sper sa aveti mai mult noroc ca si mine....

 

INGREDIENTE

  • pt bezea:
  • 5 albusuri
  • 250 gr zahar pudra
  • un praf de sare
  • 2-3 linguri zeama de lamie
  • 2 linguri amidon alimentar
  • pt umplut:
  • 250 gr frisca
  • 100 gr branzica ceva vin de la Delaco
  • 3-4 linguri zahar
  • fructe:ananas din compot, afine,mure,capsuni(congelate)
  • pt sosul de mure am folosit din gemul meu de mure:http://www.bucataras.ro/retete/gem-de-mure-49570.html
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pavlova:

Albusurile se bat cu un praf de sare pt 1-2 minute, folosindu-ma doar de robotul de bucatarie. Am adaugat treptat zaharul pudra pana ce albusurile au devenit o bezea ferma. La urma am adaugat zeama de lamaie si amidonul. In tava mare de la aragaz, am pus cateva buline de albus, am fixat o hartie de copt pe buline, am desenat un cerc cu diam de 20 cm si am pus o treime din cantitatea de bezea. Restul de albus l-am pus intr-un pos,si am pus de jur imprejurul cercului de bezea formand mici moturi. Am dat la cuptorul incins la 100 gr pr 25 minute, am crescut apoi la 120 grade pt 25 minute. Am lasat bezeaua sa se raceasca in cuptor pt cateva ore. 

Frisca am batut-o spuma cu zaharul,apoi  am adaugat branzica. Am umplut bezeaua cu frisca batuta si am dat-o la frigider pana a doua zi. Am decorat cu ananasul din compot si fructele congelate, iar gemul de mure l-am incalzit pt 1 minut la microunde si l-am turnat peste prajitura. Am lasat la frigider pt 2-3 ore apoi am servit.

Pofta buna!!!!

TIPS-URI

1

bezeaua mea a iesit crocanta toata, s-a umflat putin, iar la mijloc avea spatiu gol....parerea mea este ca trebuie tinuta mai putin la cuptor, cand a prins sa se intareasca la suprafata si apasati putin cu degetul si se simte si moale la mijloc,atunci consider ca este gata...

2

daca aveam timp faceam un blat ciocolatos, amestecam frisca cu bezeaua, puneam peste blat, fructe deasupra...

Daca ti-a placut reteta noastra "Pavlova" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (26)

diaconta 1

16.09.2013, 15:31

mie mi se pare ca ti-a iesit foarte bine
eu nu am curajul s-o fac,poate cu cuptorul asta electric voi reusi
imi place mult cum ti-a iesit

simona72 1

16.09.2013, 16:29

Multumesc frumos!! A iesit, dar deabea dupa ce am mancat mi-am dat seama cat este de buna. Nu este o reusita de nota 10, dar prima parere nu a fost prea buna, pe margini a iesit mai sfaramicioasa...dar gustul este divin!!

nilgun 1

16.09.2013, 23:29

super buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort "Delaco" la ghiveci