Peanut caramel brownies

de Poliana in Prajituri, 13 Oct 2012 | 6811 vizualizari

 

Imi plac brownies la maxim, si nu vreau sa va spun cate retete am incercat pana am ajuns la cea pe care eu o consider ca merita loc de cinste. Multe au fost esecuri, multe au iesit bune dar nu m-au incantat la gust sau aspect...sau pur si simplu le lipsea acel ceva care face un brownie bun pentru mine, adica textura ciocolatoasa si invelisul crocant...
Si ca fac o combinatie cu adevarat mortala, am adaugat si niste arahide sarate si prajite pe ici pe colo, si deasupra am presarat rauri de caramel...dar gata, sa trecem la reteta, ca ma intind cu vorba, si cu laudele, si poate n-o sa va vina sa ma credeti ca e cu adevarat buna :)

 

INGREDIENTE

  • 180 gr ciocolata neagra, cel putin 70% cacao
  • 135 gr unt
  • 4 oua mari
  • 115 gr faina
  • 20 gr cacao
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 150 gr zahar
  • 50 gr arahide sarate (dar nu foarte) si prajite
  • 50 gr caramel
Portii: 16
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peanut caramel brownies:

Stiti care e partea cea mai grea la prajitura asta? Asteptarea...dada, pentru ca se face foarte usor, nu necesita foarte mult timp de coacere, dar in schimb trebuie lasata la racit la temperatura camerei pentru cel putin 3 ore. Daca o taiati mai repede o sa aiba un aspect mai dens, mai umed (desi la gust o sa fie minunat), si poate nu prea atractiv, dar daca o lasati in pace 3 ore bune, o sa fie numai buna de taiat, iar aspectul si gustul vor fi fara comentarii. Mai jos in poza o puteti vedea cum a aratat la taierea din prima faza la o tura precedenta de brownies, restul pozelor sunt facute dupa ce s-a scurs timpul anevoios, dar necesar, de asteptare.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam o tava de dimensiuni 24/24cm cu hartie de copt.
Ciocolata si untul le topim la bain marie, sau microunde...insa aveti grija sa nu se arda. Adaugam zaharul si amestecam energic.

Ouale le adaugam in compozitie cate unul pe rand, mixand bine dupa fiecare. Separat cernem faina cu cacaoa, sarea si praful de copt si le adaugam in compozitie. La final adaugam esenta de vanilie si arahidele maruntite putin cu cutitul si omogenizam.

Turnam compozitia in tava si - mai avem ceva de facut, doar nu era sa uitam de caramel - turnam in rauri caramelul peste compozitia ciocolatoasa, nu va speriati ca nu o sa-l strice cu nimic, o sa creasca la fel de frumos, iar din loc in loc va veti intalni cu o parte mai cremoasa si carameloasa...divin, nu gluma ;)

Lasam la cuptor pentru 20-25 de minute. Eu am lasat 25 de minute, si am obtinut o textura pufoasa, nu foarte densa, dar deloc uscata...putin inspre umeda. Daca va place brownie-ul cu textura umeda, atunci nu-l lasati mai mult de 20 de minute la cuptor.

Vedeti ce usor se face, efortul e insesizabil, acum urmeaza doar asteptarea...dureros de dulce!
Noi am servit prajiturica asta cu Inghetata de vanilie cu cocos si merisoare, a fost un deliciu!!
Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Peanut caramel brownies" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Brownies