Penne cu sos de rosii , piept de pui si ciuperci

de katty in Penne, 16 Noi 2014 | 84026 vizualizari

 

Penne cu sos de rosii , piept de pui si ciuperci
Clasicele paste cu rosii gatite intr-un alt mod. Se pot prepara in orice zi a saptamanii si sunt pe gustul tuturor. Trebuie sa incercati si voi reteta.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Penne cu sos de rosii , piept de pui si ciuperci
  • 400 gr penne
  • 400 gr piept de pui dezosat
  • 150 gr bacon
  • 250 gr ciuperci champignon proaspete
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 600 gr rosii cuburi din conserva
  • 200 ml sos de rosii
  • sare
  • piper
  • busuioc proaspat
  • parmezan razuit
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu sos de rosii , piept de pui si ciuperci:

Cum se prepara reteta Penne cu sos de rosii , piept de pui si ciuperci

Taiem baconul fasii subtiri si il punem la prajit intr-o lingura de ulei de masline. Cand s-a rumenit il scoatem pe o farfurie.
Punem restul de ulei in cratita si adaugam ceapa tocata fin. Cand ceapa a devenit translucita adaugam pieptul de pui taiat cubulete. Amestecam usor, ocazional, pana pieptul de pui se albeste bine pe toate partile.
Adaugam usturoiul tocat fin, lasam cateva secunde, apoi punem ciupercile taiate felii.

Prajim pana ciupercile si pieptul de pui incep sa se rumeneasca, apoi adaugam sosul de rosii, rosiile cuburi, jumatate din baconul prajit si 300 ml apa. Asezonam cu sare si piper si lasam la foc iute pana incepe sa fiarba.

Punem pastele nefierte, omogenizam, dupa care punem capacul si lasam sa fiarba la foc mic cam 20 de minute, pana pastele sunt gata. Amestecam usor din cand in cand. Daca sosul scade inainte ca pastele sa fie gata adaugam putina apa fierbinte. Cand este gata stingem focul, adaugam frunzele de busuioc rupte, baconul ramas si presaram parmezanul.

Punem capacul si lasam cateva minute pana parmezanul se topeste.
Servim pastele imediat  alaturi de o salata verde sau o salata de rosii. Recomandam si paste bolognese

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu sos de rosii , piept de pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Penne cu ton