Penne la cuptor cu piept de pui si mozzarella

de Meea in Penne, 20 Iul 2017 | 19887 vizualizari

 

Pe cuvântul meu că această rețetă de paste este chiar foarte foarte, foaaaarte bună! Am făcut-o acum câteva săptămâni și am postat-o pe InstaStory. De atunci am observat ca fooarte multe dintre voi ați îndrăgit această rețetă și doriți să o preparați și voi pentru cei dragi, așa că m-am hotărât să o scriu în detaliu pe blog.

          Și să nu vă mai spun ca deși sunt ceel mai mare fan al pastelor, când aud la fiecare 2-3 zile ”fă iar niște paste dinalea cu pui”, parcă simt că îmi crește tensiunea. Îmi place ca de fiecare dată să încerc ceva nou, doar că așa este însă când mănânci ceva deosebit de bun: MAI VREI! Accept acest lucru și trec la treabă! N-am încotro dacă vreau sa îmi meargă bine haha:)).

*P.S. Dacă nu vreți să faceți rețeta asta de cel puțin 5 ori, eu zic să nu o faceți deloc, niciodată! Hhhaha:)) GLUMESC, desigur!

 

INGREDIENTE

  • 400 g penne
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 500 g piept de pui
  • 2 roșii
  • 1 cană apă
  • 2 linguri smântână
  • ulei de măsline
  • cașcaval
  • mozzarella
  • cimbru, piper, chili
  • pesmet
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne la cuptor cu piept de pui si mozzarella:

 Preparăm pennele conform indicațiilor de pe ambalaj.

Tăiem mărunt și călim ceapa în uleiul de măsline. Când devine cristalină, adăugăm 1/2 cană cu apă și pieptul de pui spălat și tăiat mărunt. După ce carnea de pui își schimbă culoarea, adăugăm morcovul tăiat marunt. Lăsăm amestecul pe foc până când morcovul s-a înmuiat.
Adăugăm roșiile tăiate cuburi și restul de apă.
Acoperim vasul cu un capac și lăsăm legumele și carnea să se gătească pentru 5-6 minute.
Adăugăm smântâna, condimentele și cașcavalul răzuit. Pentru a îngroșa sosul (la nevoie), adăugăm 2 linguri de făină amestecate cu 4 linguri de apă. Lăsăm sosul pe foc mic pentru 10-15 minute.
După ce s-a răcit sosul, îl amestecăm cu pastele și le punem într-o tavă tapetată cu ulei și pesmet. Presărăm pe deasupra cașcaval ras și feliile de mozzarella.
Dăm tava la cuptor, la foc mare, până când cașcavalul s-a topit și a căpătat o culoare arămie.    
Yuuum! Parcă simt mirosul delicios doar văzând aceste poze. Poftă bună vă doresc și mult spor pentru că sigur veți fi provocate să mai preparați rețeta încă de cel puțin 3 ori haha:))!

TIPS-URI

1

Reteta o gasiti si pe blog: http://delightsbymeea.blogspot.ro/2017/07/penne-la-cuptor-cu-piept-de-pui.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne la cuptor cu piept de pui si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Penne cu pui si surimi