Penne rigate cu vinete si mozzarella

de vio_dreams in Penne, 15 Noi 2013 | 6271 vizualizari

 

Cui nu-i plac pastele? Rapide, versatile, gustoase, satioase, pot fi usor adaptate pentru toate gusturile si pot deveni cu usurinta vedeta unui pranz copios sau a unei cine rapide.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr penne rigate
  • 2 vinete
  • 1 conserva rosii intregi
  • 300 gr mozzarella
  • 100 gr parmezan
  • 3-4 catei usturoi
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • busuioc verde
  • ulei de masline
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne rigate cu vinete si mozzarella:

Fierbem pastele conform indicatiilor de pe ambalaj, le trecem prin jet de apa rece apoi le punem intr-o tava termorezistenta unsa cu unt.

Rupem deasupra bucati jumatate din cantitatea de mozzarella.

Spalam vinetele, le taiem felii subtiri, le presaram cu sare si le lasam cateva minute apoi le prajim in ulei de masline.

Le scoatem pe servetele absorbante ca sa scapam de excesul de ulei.

Adaugam feliutele de vinete peste paste.

Intrr-o craticioara innabusim usturoiul pisat in doua linguri de ulei de masline. Adaugam rosiile si sucul din conserva, zaharul, busuiocul uscat, sarea si piperul. Lasam pe foc pana scade zeama si capata consistenta unui sos.

Asezam deasupra din loc in loc mozzarella ramasa taiata felii.

Dam la cuptor 20 minute.

Presaram deasupra parmezan ras  si garnisim cu  busuioc verde. Dupa preferinte puteti  sa mai adaugati si in farfurie parmezan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne rigate cu vinete si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste cu legume la cuptor