Pere in sos de ciocolata si sirop de artar

de RuxyRux in Dulciuri, 3 Apr 2016 | 3157 vizualizari

 

Un desert delicat, aromat si parfumat pentru o dupa amiaza placuta!

 

INGREDIENTE

Sirop:

  • 6 pere potrivite ( eu am ales jambon)
  • 2 cani de apa de izvor
  • 3 linguri de zahar brun
  • o lingurita apa de trandafiri
  • o lingurita extract de flori de portocal
  • o lingurita suc de rodii( sau dulceata de trandafiri)
  • vanilie Bourbon

Sosul de ciocolata:

  • o lingura unt de cocos
  • o lingura unt de cacao
  • doua linguri cacao
  • 1 lingurita de miere
  • vanilie
  • 3 linguri sirop de artar

Decor: frunzulite de menta si fulgi de cocos

Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pere in sos de ciocolata si sirop de artar:

In sirop se fierb  la foc mic perele jumatati pana se inmoaie.

Se prepara sosul de ciocolata, intr-un vas se topeste untul ( cel de cocos si de cacao), se adauga cacaoa vanilia si siropul de artar si se omogenizeaza.

Se asaza perele pe platou, se pune sosul deasupra si se decoreaza cu fulgi de cocos si frunzulite de menta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pere in sos de ciocolata si sirop de artar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

COMENTARII (27)

Rocsi 1

05.04.2016, 10:36

Uuu, ce delicioase trebuie sa fie!

Catalina L 1

09.04.2016, 10:19

delicioase

RuxyRux 1

14.04.2016, 20:55

Multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase si gustoase