Pernute cu ciocolata si gem

de MotanLaOale in Prajituri, 16 Noi 2016 | 3132 vizualizari

 

Foarte usor de facut si foarte bune. Se pot face toate cu ciocolata sau toate cu gem. La mine s-a terminat nutella si am completat cu gem.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foietaj (400g)
  • nutella
  • gem de visine
  • 2 galbenusuri pentru uns
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pernute cu ciocolata si gem:

Aluatul se lasa la decongelat, de preferat in frigider.

Se pune o foaie de aluat pe blatul de lucru dat cu faina si se netezeste cu sucitorul.

Se taie in 24 bucati. (au fost cam mici si m-am chinuit cu ele)

Se pune o lingurita de nutella sau gem pe fiecare bucata.

Se unge pe margini cu galbenus de ou, se pliaza parte pe parte si se preseaza marginile cu o furculita.

Se face cate o taietura oblica pe fiecare pernuta si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Obligatoriu trebuie taiate ca sa nu iasa umplutura. (eu am uitat si am patit-o)

Se ung cu galbenus de ou.

Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 25-30 minute.

Cand sunt rumenite frumos sunt gata.

Se lasa la racit.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Trebuiesc facute mai mari si taiate deasupra sa iasa perfecte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pernute cu ciocolata si gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

miki_a 1

17.11.2016, 14:23

Ciocolata, gem...ce poate fi mai bun?!?

MotanLaOale 1

17.11.2016, 14:43

Multumesc

Gherca Daniela 1

19.11.2016, 09:26

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu gem de gutui