Peste in crusta de malai prajit, cu mamaliga

de Ancutsa in Crap / Caras, 8 Apr 2019 | 3387 vizualizari

 

Pentru o cină simplă, dar foarte gustoasă, în familie, am pregătit trunchi de crap în crustă de mălai, bine prăjit, cu mămăligă caldă. Pentru decor am folosit una dintre spatulele primite cadou și la care țin mult.

 

INGREDIENTE

  • 2 trunchiuri de crap,
  • 200 g mălai,
  • 100 g făină,
  • sare, după gust,
  • o lămâie,
  • aprox 1 litru apă, aprox 300 g mălai şi o linguriţă cu sare pentru mămăligă
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste in crusta de malai prajit, cu mamaliga:

 

Se curăță peştele de solzi, se spală și se taie felii.

Se sărează peștele şi se tăvălește prin mălaiul cu făina amestecate pe o tavă.

Într-o tigaie cu ulei încins, se prăjeşte fiecare bucată întâi cu pielea în jos, iar după ce prinde nuanţă aurie, se poate întoarce pe partea cealaltă.

Pentru mămăligă, se pun la fiert apa (aprox 1 litru) cu sarea (aprox o linguriță). Când fierbe apa, se adaugă mălaiul în ploaie (la mine au fost aprox 300 g), până devine mai gros, ca un terci, dar mai moale, întrucât la fierbere se îngroaşă. Se fierbe aprox 20 minute. Când începe să clocotească, se amestecă energic unul-două minute şi se ia focul.

Se serveşte stropit cu zeamă de lămâie, alături de mămăligă.

 

Timp de pregătire: 25 min

Timp de gătire: 40min

Porţii: 4

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/04/peste-in-crusta-de-malai-prajit-cu.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste in crusta de malai prajit, cu mamaliga" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Ancutsa 1

09.04.2019, 10:30

Va multumesc mult!

RuxyRux 1

10.04.2019, 17:48

Cel mai bun peste!

Ancutsa 1

24.12.2019, 11:50

Ruxy, ma bucur ca-ti place!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Crap prajit cu sos de rosii si capere