Peste la cuptor

de Pushaa in Crap / Caras, 2 Iun 2014 | 12915 vizualizari

 

Este prima data cand fac peste la cuptor. Si zic eu ca mi-a iesit destul de bine. Iar pestele este prins de socrul meu!

 

INGREDIENTE

  • 1 peste la 2-3 kg
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 rosie
  • 1 lamaie mica
  • condimente pentru peste
  • 2 lincuri bulion / rosii in bulion
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 foaie de dafin
  • 2 catei de usturoi
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste la cuptor:

Curatam si spalam pestele. Taiem rondele ceapa, morcovul, rosia, usturoiul si lamaia. In tava punem putin ulei si asezam ceapa, morcovul, usturoiul si frunza de dafin. Crestam pestele pe ambele parti si il condimentam. Eu i-am inlaturat capul, dar poate fi folosit si intreg.  In fiecare crestatatura punem alternativ o felie de rosie si una de lamaie, punem si in interior o felie de lamaie si doua de rosii si putin usturoi.Il azezam in tava. Bulionul il dizolvam in putina apa il condimentam putin ca pe un sos si il punem in tava.

Dam pestele la cuptor aproximativ o ora. Din cand in cand luam sos din tava cu lingura si punem peste peste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Crap la cuptor