Peste mic prajit cu mamaliga

de Catalina L in Peste, 3 Dec 2017 | 6942 vizualizari

 

Ce buni si crocanti sunt pestii mici prajiti.
Exista mai multe specii hamsii , sprot .... eu am gatit o specie numita "eperlan" inrudita cu somonul.
Serviti cu mamaliga si sos de usturoi sunt deliciosi  -  "reteta romaneasca"
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/09/peste-mic-prajit-cu-mamaliga.html

 

INGREDIENTE

  • 500 g de peste mic (sprot, hamsie, éperlan)
  • 5 linguri faina
  • 6 - 8 linguri de ulei
  • sare si piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste mic prajit cu mamaliga:

Curatati si vidati pestii (ii puteti lasa intregi, daca vreti - eu i-am curatat complet si am taiat capurile).

Spalati-i bine la apa rece si uscati-i cu un prosop de hartie.

Sarati pestii.

Puneti faina intr-o farfurie adanca. Treceti pestii prin faina.

Incalziti uleiul intr-o tigaire anti-aderenta.

Puneti pestii in uleiul incins in forma de cerc -vezi aici .

Puneti-i bine unul langa altul fara sa lasati spatiu liber intre ei.

Lasati-i sa prajeasca bine, se vor uni intre ei.

Rasturnati cercul de pesti pe o farfurie mare sau un alta tigaie- atentie la uleiul incins.

Gatiti-i pe cealalta parte- adaugati ulei.

Asezati cercul de pesti pe un platou.

Serviti-i imediat cu mamaliga si sos de usturoi.

Sunt excelenti !

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste mic prajit cu mamaliga" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pastrav somonat cu busuioc in crusta de malai