Picior de miel confiat, cu condimente

de Catalina L in Oaie, 19 Apr 2019 | 3257 vizualizari

 

O reteta pe care v-o propun s-o faceti de Paște.
Carnea de miel este 'confiata' caci gatita timp indelungat la temperatura scazuta in cocota. Rezultatul este minunat si carnea se topeste in gura.
 
https://www.blogulluicatalina.com/2019/04/picior-de-miel-confiat-cu-condimente.html

 

INGREDIENTE

  • 6 picioare de miel (souris)
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 30 gr de ghimbir proaspat
  • cimbru uscat
  • 1 foaie de dafin
  • 6 morcovi potriviti
  • 1/2 ardel rosu
  • 1/2 ardel galben
  • 1 baton de scortisoara
  • 600 ml de apa fiarta + 1 Kub de pui sau de legume
  • 2 linguri bune de miere
  • 5 cl de vin alb
  • sare, piper
  • 1 lingura buna de bulion concentrat de rosii
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Picior de miel confiat, cu condimente:

Curatati si spalati legumele.

Tocati marunt usturoiul si ghimbirul, taiati ardeii in lamele.

Incalziti cuptorul la 110°C. Sarati si piperati carnea.

Intr-o cocota pentru cuptor colorati picioarele de miel 3 cate 3 in uleiul cald.

Puneti-i toti 6 in cocota cu ceapa taiata in 4, cu morcovii intregi, cu usturoiul si ghimbirul  si cu ardeii. Adaugati cimbrul uscat, foaia de dafin si scortisoara.

Diluati mierea si kub-ul in apa fiarta.

Varsati deasupra apa si vinul.

Acoperiti si dati la cuptor timp de 4 ore.

Dupa 2 ore intoarceti carnea.

Dupa 4 ore scoateti carnea intr-un plat si acoperiti-o cu o foaie de aluminiu.

Filtrati si degresati bine sosul (puneti 2 prosoape de hartie in strecuratoare). Reduceti sosul de 1/3 la foc iute.

Puneti bulionul de rosii, amestecati si verificati de sare si piper.

Serviti carnea cu un pic de sos deaupra (puneti restul de sos la dispozitie). I-am acompaniat cu cartofi la cuptor -reteta aici si cu fasole boabe gatite cu morcovi- reteta aici.

Serviti cu pofta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Picior de miel confiat, cu condimente" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Costite caramelizate cu sos de lamaie si usturoi