Piept de porc la cuptor cu mazare verde

de trifadalia in Porc, 21 Mar 2018 | 2331 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 gr de piept de porc
  • sare si piper dupa gust
  • cimbru proaspat 4 fire (eu am pus uscat)
  • 5 catei de usturoi
  • 3 linguri de ulei
  • 4 linguri de bulion
  •  500 gr de mazare cruda
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • morcov razuit
  • faina pt ingrosat
  • Marar verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de porc la cuptor cu mazare verde:

Pieptul de porc se taie felii.

Intr-un bol se face din usturoiul maruntit cu sare, un mujdei la care se adauga cimbrul si bulionul. Cu aceasta compoztie se unge carnea pe toate partile si se lasa o ora la rece pentru a se macera.

Intr-o tava se adauga ulei si 100 ml de apa, se adauga feliile de carne, apoi tava se acopera cu folie de aluminiu si se introduce la cuptor pentru o ora sau o ora jumate ( in acest timp intoarcem feliile de carne).

Se inlatura capacul sau folia de aluminiu si se mai lasa in cuptor inca 10-15 minute pana se rumenesc usor. Se serveste calda alaturi de garnitura. Mod de preparare mazare:

Se caleste ceapa in 50 ml de ulei cu morcovul razuit. Se stinge cu apa, iar cand apa fierbe, se pune si mazarea sa fiarba impreuna. Se completeaza cu apa fierbinte cand apa de pe mazare scade, deoarece cu apa rece se intareste. Cand este fiarta, se condimenteaza cu sare si piper si se face ingroseala cu faina care se adauga peste mazare. La final se pune si mararul verde tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de porc la cuptor cu mazare verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mazare cu carne afumata si carnati