Piept de pui condimentat, la cuptor

de laura_n in Pui, 31 Ian 2014 | 53127 vizualizari

 

De curand, am gasit pe piata, o nou varianta de a pregati o fripturica de pui condimentata. Nu stiu daca am voie sa spun ce firma/marca este, dar este vorba de un set format dintr-un plic cu condimente pt carne de pui si 4 plicuri din hartie de copt. O sa vedeti cum se prepara.
Eu am adaptat-o si ma declar fan, cu siguranta o voi repeta!

 

INGREDIENTE

  • un piept pui (dezosat)
  • hartie copt
  • condimente diverse pt carne (sare, piper, coriandru, oregano, boabe de mustar)
  • cativa catei usturoi
  • 1 lingura mustar
  • cateva linguri ulei de masline
  • cateva linguri pesmet
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui condimentat, la cuptor:

Spalam si transam pieptul de pui in fasii nu foarte groase. Nu le uscam. 

Intr-un castron, punem pesmetul, adaugam condimentele, usturoiul pisat si amestecam cu o furculita, astfel incat sa se distribuie toate ingredientele. Turnam apoi uleiul de masline, adaugam mustarul si amestecam. 

Cu acest amestec imbracam/ ungem bucatile de carne. 

Hartia de copt o taiem in patrate mari, in functie de cate bucati de carne avem. Asezam cate o bucata de carne in mijlocul fiecarei hartii de copt si o impaturim, intocmai ca un plic inchis. Procedam la fel cu toate bucatile de carne. Le asezam intr-o tava si le dam la cuptor, la foc mediu, pentru 30 - 35 minute.

Ies demential de bune, foarte fragede si condimentate. Nu este o reteta extraordinara, dar este o varianta de gatit extraordinara. Carnea nu iese uscata absolut deloc.

Noi am servit cu cartofi cu pesmet si castraveti in otet. 

 

TIPS-URI

1

puteti opta pentru varianta din comert care include condimente si plicurile din hartie.

2

ingredientele costa aproximativ 25 lei.

3

reteta furnizorului recomanda gatirea pachetelor in tigaie, eu insa am preferat varianta la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui condimentat, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

diaconta 1

02.02.2014, 18:26

Miha,ia-l si tu pe Zmeurel,nu te du cu mana goala ))
Si poti sa duci fel de fel-fara cuptor )))))))

Miha 1

02.02.2014, 18:32

Aaa...pai pe Zmeurel pot sa i-l fac si cadou daca ma duc

diaconta 1

02.02.2014, 18:33

Miha )))))te-ai scos

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Kofta cu sos tomat la cuptor